Monday, November 22, 2010

Drumul catre rai al Dulgherului Ion

Citat din eu: "STIRE: DULGHERUL ION A MURIT AZI NOAPTE."

Ion se trezeste ametit. Se freaca pe crestetul capului cu mana stanga. Simte o senzatie umeda pe frunte. Cand se uita pe palma sa stanga, observa ca e plina de sange.

"...Nu mai beau in viata mea...", gandeste Ion cu voce tare. "Bine, mint, o sa ma duc la baut cu prima ocazie, dar etica imi cere sa zic ca nu mai beau in viata mea.", clarifica Ion situatia. "Mãrie! Mãrie!". Maria nu-i raspunde. Ion se ridica buimacit si observa cele patru rani de cutit ce miros a otet din pieptul sau.

"Valeu! Mãrie, cheama salvarea! Mãrie!!!". Ion observa ecoul misterios ce ii cuprind vorbele. Abia acum Ion observa ca nu e la el in casa. Se uita in jur si vede nori. Printre nori vede niste trepte. "Ba, eu inca is beat si acuma visez... sigur asta e." Ion se intind pe jos si incearca sa se trezeasca din vis. Dupa 10 secunde, Ion se plictiseste si incepe sa urce treptele.

La un moment dat, Ion ajunge la o poarta imensa. Intrigat, incepe sa o cerceteze. Deodata observa un semn pe usa. Pe semn scria: "ACEASTA ESTE USA RAIULUI! POATE INTRA CINE DORESTE! (USA ESTE INCUIATA DIN CAUZA CURENTULUI - FOLOSITI INTRAREA LATERALA!)". Ion cauta usa laterala. dar pe drum se intalneste cu Sf. Gheorghe.

"Ba! Te stiu pe tine! Esti Sf. Gheorghe!", remarca Ion.
"Da, asa e. Primesti puncte bonus pentru perspicacitate!"
"Auzi... vreau si eu sa intru in rai... se poate?"
"Da, du-te la biroul lui Sf Petru, si te aranjeaza el."
"Mersi, frate, esti de gasca."

Ion se indreapta catre biroul lui Sf Petru. Pe usa biroului observa un semn asemanator aceluia de pe usa raiului. Pe acest semn scria: "PLECAT LA PRANZ. DACA E TRECUT DE ORA 5, SUNT PLECAT SI LA CINA."

"Ehaa... da-l incolo de rai, sunt o gramada de alte pseudo-lumi paradisiace in alte culturi ale lumii, ma duc sa caut una din ele".
 


Si asa, Ion continua sa urce treptele. Dupa cateva ore de urcat, il intampina un tip barbos cu coif pe cap...

TO BE CONTINUED...

1 comment:

Nu-i frumos sa lasi comentarii anonime. De fiecare data cand faci asta, un iepuras moare. SALVEAZA IEPURASII!