Thursday, March 10, 2011

Scoala? Pf...

Am asa o antipatie fata de scoala in ultima vreme, si nu neaparat din cauza ca-s a12a si tre' sa dau BAC-ul la sfarsitul anului sau pentru ca as fi eu vreun super rebel care uraste scoala.

Nu. Mi-e antipatica din cauza ca e degenerata. Se intampla prea multe lucruri in scoala care nu ar trebui sa se intample, de la elevi total paraleli la profesori total paraleli.

Cea mai mare problema de genul asta e favorizarea unor elevi, dar nu chestia gen "Azi n-ai invatat, dar te iert ca de obicei esti super doxat la ora mea", ci chestii de genu "Tu ai ochi albastri, ai 10. De tine nu-mi place, ai 5." Si mai deranjanti sunt profesorii care incearca sa-si regleze conturile la ora. Care au ceva cu un elev si incearca sa-l arda la note la obiectul lui ca sa se simta ei Superman sau Wonderwoman, dupa caz. 

De asemenea nu inteleg profesorii care te iau la ochi daca ai vreo absenta la ora lor. Pentru asta sunt facute absentele. In caz ca-ti lipseste unu' la ora, ii pui absent si gata. Pentru asta e proiectat conceptul. Ei, unii simt nevoia sa se duca la urmatorul nivel. Iei absent, se iau de tine o ora, te asculta, eventual iti scade nota ca ai chiulit si tine neaparat nevoia sa-ti distruga restul vietii. Fiindca asa vrea el. Ca i se pare lui ca ora lui ar fi epic de importanta chiar daca tie nu-ti trebuie la NIMIC obiectul respectiv.

Apoi, sunt acei profesori care desi stiu ca suntem a12a si ca avem BAC-ul si ca suntem destul de stresati, simt nevoia sa ne dea mai mutl de lucru. Avem tema de 10 pagini la mate? Nu-i nimic, o sa avem si la franceza. Avem zeci de pagini de invatat la romana? Nu-i nimic, aveti si la fizica juma' de caiet. Dar tu nu dai BAC/teza la fizica si franceza. Astea is doar asa sa te ingreuneze pe tine. Nu spun ca ar trebui sa ne umfle notele la misto doar fiindca suntem a12a, dar macar sa ne lase naibii mai usor. Pun pariu ca noi muncim mai mult decat ORICARE profesor din liceu. ORICARE. Daca ar fi sa facem o medie, cate ore lucreaza elevii unei clase intr-o zi si cate ore lucreaza profesorii aceleasi clase intr-o zi, clar elevii castiga detasat.

Dar n-ar fi corect sa ma iau numai de profesori, fiindca nu toti is masini de torturat elevi. Problema evident ca vine si de la elevi. Acuma o sa ma adresez in mod special reprezentatilor rasei masculine. Ati observat cum fetele din clasa simt nevoia sa-si faca unghiile si sa se machieze FIX in mijlocul orei? "Hmmm... integrala de la 1 la 3 din logaritm natural din... ah, la dracu fata, iar mi s-a luat luciul. Ah, fir-ar tresa-mi fac si unghiile. Da oja-ncoa."

DE CE? De ce mama naibii nu faceti asta acasa inainte sa veniti la scoala? Sau dupa scoala? Sau ORICAND ALTCANDVA. Nu, nici in pauze nu se justifica fiindca NIMANUI NU-I PASA daca unghiile tale sunt rosii sau au culoarea lor naturala. Plus ca porcaria aia de lac de unghii miroase GROAZNIC. Cand simt mirosul ala imi vine sa le iau oja si sa le-o torn in cap. Care-ar fi problema? Si unghiile si firele de par tot din keratina is facute.

Si mai sunt si elevii aia care abia au inceput liceul si simt ca e datoria lor sa fie cat mai plictisiti si mai nepasatori. Ca totul exista ca sa ii plictiseasca si sa le faca lor rau. Ca universul nu e corect cu ei si ca meritau o viata mai buna. De ce fac ei scoala? La ce trebuie? Frate, daca asa faceti de pe acuma, cand ajungeti a12a ati pus-o. De fapt n-apucati a12a ca cedati psihic. Nu e totul numai distractie, ba dimpotriva, devine din ce in ce mai greu si daca aveti atitudine din asta de rahat inca dintr-a9a, nu apucati a12a cu mintea intreaga. Transformam liceul in sanatoriu.

Ma rog, pe subiectul asta sunt obscen de multe lucruri de discutat, dar nu mai am chef sa scriu. Ma duc sa ma culc.

No comments:

Post a Comment

Nu-i frumos sa lasi comentarii anonime. De fiecare data cand faci asta, un iepuras moare. SALVEAZA IEPURASII!