Tuesday, March 15, 2011

Useless much?

Ati observat cum oamenii inventeaza o droaie de lucruri inutile, doar pentru a se simti ei mai bine cu ei insisi? Sunt o gramada de chestii inventate doar pentru a lua ochii lumii, nu ca ar avea vreo functionalitate speciala sau ar fi ceva revolutionar ce ar schimba lumea.


Chestii care-s scumpe doar de dragul de a fi scumpe: Exprimarea e aiurea, dar ideea sta-n picioare. Care-i rostul sa ai un telefon imbracat in aur si acoperit de diamante? Sau un pian acoperit de cristale? Sau chiar o TOALETA acoperita de cristale. Chestiile astea sunt total absurde fiindca tot aurul si toate diamantele alea nu aduc nimic nou si nu ofera nici o alta functionalitate obiectului "imbunatatit". Sa fim seriosi, chiar n-ai ce face cu banii? Un iPhone 4 acoperit cu aur si diamante costa aproape 6 milioane de euro. SASE MILIOANE. Voi va dati seama? Nu mai bine de banii astia iti luai un telefon cu filtru de cafea si aparat de inghetata? Era o investitie de zeci de ori mai buna.

Ziua barbatului: Nu ne trebuie ziua barbatului fiindca ziua barbatului e in fiecare zi. AM VORBIT! Bine, glumesc. Asta nu e chiar inutila.

Transfagarasanul: O sa-mi ziceti ca m-am tampit. Nu, deloc. Adevarul e ca nu e atat de inutil pe cat e impractic. Sa fim seriosi, e total inutilizabil pentru comert, fiindca n-o sa stea nici un camionagiu sa urce prin munti sa-si rupa franele. Apoi, mana sus cati dintre voi ati fost pe Transfagarasan. Cand urcati/coborati pe el in masina si va uitati pe geam e misto, nu? Se vede fain? Ei, cati dintre voi ati coborat din masina sa vedeti cum e de fapt? Pentru cei ce n-au facut-o, va zic eu: cocalareala. E plin de cocalari, de marlaneala si de manele, fiindca E TRANSFAGARASANU' FRATE, MERGEM ACOLO SA NE DISTRAM FARA NUMAAAAAAAAAAAAAAR! Ca sa nu mai zic ca pentru construirea lui au murit vreo 40 de persoane si ca in timpul iernii e inchis datorita zapezii. Cica e impractic sa fie dezapezit. Eu zic ca tresa fii total retardat sa mergi cu masina pe-acolo iarna, dezapezit sau nu. Si de altfel, constructia lui e total impractica, fiindca din banii care s-au folosit atunci, plus banii dati pe reparatia lui ANUALA, se construiau autostrazi in toata Romania. Eh... totusi, la valoare estetica e maxim. Se vede misto de-acolo sus.


Fat(z)a lui Slash (poza in stanga): Slash, as in fostul chitarist de la Guns'n'Roses si actualul chitarist de la Velvet Revolver. Sa fim seriosi, n-are nevoie de fata. De altfel multi dintre noi ne si indoiam de existenta ei. Da, ala e Slash. Nici eu n-am crezut.







Dragobetele/Sfantul Valentin: Punand si Dragobetele si Sfantul Valentin in aceeasi oala nu vreau sa zic ca ambele sunt inutile, ci ca sunt redundante. Daca sarbatoresti Sfantul Valentin, nu mai are rost sa sarbatoresti Dragobetele si invers. Serios. Care-i rostul? De altfel, daca ar fi sa aleg, clar as sarbatori Sfantul Valentin, nu pentru ca-i strain si eu is noncomformist si rebel fiindca Dragobetele mie mi se pare ca e un produs al mentalitatii tipice romanesti conform careia "'tuz gatu' mã-tii, da' si, tu ai sî io nu?". Mi se pare efectiv o replica la Sfantul Valentin. De altfel, pana acu vreo 2-3 ani nu auzeai pe nimeni zicand "Hai sa sarbatorim Dragobetele!". Toata lumea sarbatorea Sfantul Valentin, dar a devenit prea mainstream asa ca toti au dat-o pe Dragobete, ca sa fie rebeli. Plus ca Sfantul Valentin e o traditie mult mai veche decat Dragobetele. Dragobetele teoretic are maxim 150 de ani si practic maxim 20 de ani.

(Ratatu' ala de) Justin Beaver/Bieber: Asta se explica de la sine si probabil e un subiect fumat de mult. Dar serios. Mereu au fost tipi/tipe din astia dupa care mureau toata populatia feminina cu varste de sub 15 ani si uneori de peste 50 de ani de pe Glob. Mereu au existat hateri si alte de-astea, dar observati cum Justin e efectiv cel mai urat si insuportabil dintre toti? Explicatia mea e lumea se tampeste cu fiecare generatie, asa ca si idolii vor fi mai prosti. Serios, cand au aparut Jonas Brothers nu prea ii inghiteam, dar n-aveam nimic in mod special cu ei. Ei, cand o aparut Justin Bieber mi-a venit sa-l strang de gat din prima zi. Si sa fiu sincer, acuma pot sa ascult Jonas Brothers si sa-mi placa, dar Justin Beaver nu o sa pot asculta niciodata, fiindca acea voma auditiva e mult sub nivelul meu de tolenrata si probabil sub nivelul de toleranta a tuturor persoanelor cu un IQ putin mai mare decat cel al unui gibon. Desi... Tokio Hotel au aparut si inainte de Jonas Brothers si tot ii urasc. Meh...

Astept sugestii. Dati exemple de lucruri care vi se par inutile sau pur si simplu va enerveaza.

4 comments:

  1. Capacele de wc care au in plasticu'ala diverse chestii(de la scoici la lame), telefoanele cu touch screen, 1/8 martie, hannah montana, dintii de HAUR, organele reproducatoare ale tiganilor(ajung atatia cati sunt, nu ne mai tre'!!), toate, dar TOATE sarbatorile ortodoxe, CRISTOS insusi si Joseph Smith (hai fugi repede la google sa para ca stii)... Plus aproximativ 90% din populatie!

    ReplyDelete
  2. Ahhhaa! Deci nici tu nu stiai de figura lui Slash.
    Acum ce mi se pare inutil: Biserica. Nu ma refer la lacasul de cult, ci la instutia in sine, care mai nou vrea sau chiar a intrat in politica, vrea sa isi faca banca proprie, vrea sa mai construiasca nu stiu ce catedrala de x milioane de euro...
    Pentru ce?

    ReplyDelete
  3. Mi se pare fara utilitate browserul Safari, tonele de jocuri tampite facute sa-i tampeasca in special pe copii( ma refer aici la Counter Strike) , caietele parfumate( pe astea chiar ca nu le-am inteles) , masinile de fite de pe strada care oricum se farama la prima groapa mai serioasa si cel mai mult dintre toti, mi se par inutili, imbecili si vegetativi politicienii, care primesc salarii uriase fata de un doctor si nu fac nici a 100-a parte din ce face un doctor.

    ReplyDelete
  4. Cu dragobetele te inseli. Este o sarbatoare folclorica ce se sarbatoreste in poporul roman cu mult dinainte sa se fi auzit de Sf. Valentin. Nush care e mai veche, si nici nu conteaza, dar e clar ca dragobetele au existat in Romania cu mult inainte.
    Romania e inutila. Daca ar rade-o cineva de pe fata pamantului ar face un bine Terrei.

    ReplyDelete

Nu-i frumos sa lasi comentarii anonime. De fiecare data cand faci asta, un iepuras moare. SALVEAZA IEPURASII!