Friday, February 4, 2011

Santier in lucru

Ati observat cum toate santierele stau cativa ani buni in constructie? Si nu zic ca ar trebui sa fie construite in doua saptamani, dar nici bine nu arata sa stea 4 ani o cladire pe jumatate construita. Poate poza asta o sa explice mai bine. Bagati de seama ca e facuta azi, 4 februarie 2011.
Accent pe "Data finalizarii lucrarilor: 28.11.2010". Deci deja se lucreaza la ea de trei ani si vreo doua-trei luni. Si cladirea arata asa...
Si retineti ca e doar e renovare. Si renoveaza doar juma' de cladire. Imaginati-va cum era daca trebuiau s-o renoveze pe toata, sau mai rau, sa construiasca o cladire intreaga de la zero. Si nu e singura cladire din oras la care se intampla chestia asta in momentul de fata, si s-a mai intamplat si in trecut de nenumarate ori.

Imi amintesc ca sediul SRI-ului a stat in constructii 6 ani pe putin. Tribunalul a stat in stadiul de santier vreo 5 ani. In ambele cazuri ar fi trebuit sa dureze doi sau trei ani. Cum se face ca s-a ajuns sa dureze DUBLU? Scuza e ca n-au bani sa termine constructia, dar eu ma intreb... nu cumva pierd mai multi bani asa? Daca lucreaza la o cladire 6 ani in loc de 3, nu cumva implica investirea a mai multor resurse pentru finalizarea proiectului? Nu pierd mai multi bani daca se lungesc aiurea in loc sa termine cladirea conform planificarii?

Si ceea ce nu inteleg e cum naiba in mijlocul constructiei te trezesti ca nu mai ai bani sa termini? Cand incepi proiectul, nu calculezi cam cat ti-ar trebui si aloci niste resurse pentru el, si ca sa fii sigur, presupui ca iti trebuie mai mult, in caz ca apar consturi neasteptate? CUM naiba ramai fara bani FIX in mijlocul constructiei? N-are absolut nici un sens.

Chiar is curios cat o sa dureze pana termina de data asta. Deja o depasit data finalizarii cu 3 luni. Pariuri, careva?

1 comment:

  1. Frate, am vrut sa dau comentariul asta la celalalt post:)))

    ReplyDelete

Nu-i frumos sa lasi comentarii anonime. De fiecare data cand faci asta, un iepuras moare. SALVEAZA IEPURASII!