Monday, February 28, 2011

Dulgherul Ion in Iad - partea a2a

Ultima data cand l-am vazut pe Ion, bravul nostru aventurier prin viata de Apoi a reusit masiva performanta de a-l face pe Satana sa planga. 

Ion mergea prin pustietatea plina de flacari, smoala, cenusa si flacari, gandindu-se la cel mai rapid mod de a pleca de-acolo. Se gandea la ce frumoasa era viata pe cand traia, lucrand ca dulgher, dar isi aminteste de Maria si se razgandeste. Apoi incepe sa se gandeasca la cat de misto era in Valhalla unde toata ziua era petrecere si distractie. Necunoscand foarte multe taramuri paradisiace ale diverselor culturi ale lumii, fiind un simplu dulgher, nu stia unde avea sa-l duca drumul lui. Cert e ca era in Iad, si aici era naspa, deci voia sa plece cat mai repede.

Deodata aude o voce din departare:
-Beelzebub! Ia uite ba! Asta-i tipu care l-o facut pe sefu sa planga!
-Da, ba Asmodeus! Sa stii ca el ii!
Auzind cei doi demoni vorbind despre el, Ion nu se putu gandi decat la un singur lucru: "Sper ca astia nu-s la fel de a dracu de urati ca sefu' lor." In urmatorul moment se trezi cu doi demoni morbid de urati in fata lui.
-AAAA! Ba, Satana era fotomodel pe langa voi. Voi ce mai vreti?
-Am auzit ca l-ai facut pe sefu sa planga, ba!
-A, si acuma vreti sa ma omorati in bataie? Is deja mort, stii?
-A, nu, nu, nimic de genul asta. Vrem sa-ti deschidem fanclub!
-Hai ma lasa-ma cu amentitarile... stai, cum? Fanclub?
-Pai mai numeste-mi tu un dulgher care a reusit sa-l faca pe Satana sa planga!

Ion si-a dat seama ca cei doi aveau dreptate. Era o legenda. Era mai rau decat raul suprem. Era super rau. Era mega rau. Era rau rau. Rau la patrat. Ce mai, era rau. Ion se simti semizeu in momentul acela si a stiut ca ii e destinat sa faca lucruri marete.
-Frate, adunati toti demonii! Dam bairam! De-acuma eu is sef pe-aici!

Beelzebub si Asmodeus au facut cum le-au cerut noul lor sef si a adunat toti demonii. Ion se pregatea de o petrecere care avea sa-i dea clasa celei din Valhalla. Cand a inceput bairamul, si-a dat seama de o mica hiba in planul lui maret.
-Sefu! Sefu!
-Da ma, Baphomet, zi ce-ai.
-Sefu, vrei sa bei un pahar de suflete torturate?
-Ba, da ceva alcool n-aveti?
-Alcool? Pfff, da' ce suntem noi, zei vikingi? Noi suntem demoni, bem numai suflete chinuite si spirite ratacite.
-POFTIM?! Aoleu... mi-e rau. Simt ca lesin. Fara alcool pentru tot restul eternitatii? Ma ia cu calduri. Frate, fac febra. Da drumu' la aerul conditionat.

Ion se repezi la termostat sa dea drumul la aerul conditionat. A setat temperatura de la 265 de grade, la 14 grade, cat era la el acasa toamna cand culegea prune sa faca tuica. Deodata totul se cutremura, toti demonii se panicheaza si incep sa urle. Totul devine haotic. Toti fug in stanga si-n dreapta urland "SE INTARESTE SMOALA! SE INTARESTE SMOALA!". Deodata Iadul ingheata si face implozie. Totul era negru. Inainte sa-si poata da seama ce se intampla, Ion era la el acasa...


Nuuu, n-ati scapat. To be continued!

3 comments:

  1. Ai imaginatie foarte bogata, povesti din astea scriam si eu prin clasa I :-?

    ReplyDelete
  2. :)) Pai nici macar n-am avut intentia sa o fac extrem de epica si de complexa.

    ReplyDelete

Nu-i frumos sa lasi comentarii anonime. De fiecare data cand faci asta, un iepuras moare. SALVEAZA IEPURASII!